Door op 5 april 2013

PvdA Delfzijl wil met inwoners spreken over NIEUW verkiezingsprogramma.

In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt ver weg, maar de politieke partijen zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de periode 2014 – 2018. Het maken van een verkiezingsprogramma voor die periode hoort daar bij. Normaliter is dat een bezigheid die zich afspeelt binnen de partijverenigingen. Bij de Partij van de Arbeid in Delfzijl willen ze dat deze keer anders doen en daar beginnen ze mee op woensdag 14 mei.

Hoe ze dat gaan doen? “We willen niet alleen onze leden, maar alle inwoners van Delfzijl in de gelegenheid stellen om hun wensen en ideeën in te brengen” zegt PvdA afdelingsvoorzitter Franz Lenselink. “Natuurlijk staan we ook zelf met beide benen in de gemeenschap, maar we weten lang niet alles wat er leeft. Daarom willen we meer mensen en organisaties betrekken bij het maken van ons verkiezingsprogramma. Vooral ook mensen van dorps- en wijkorganisaties en andere organisaties die willen bijdragen aan de voorspoed en leefbaarheid in de gemeente vinden we daarbij belangrijk”, aldus Lenselink. Op de vraag wat er zoal wordt besproken zegt de pvda fractievoorzitter in de gemeenteraad, Leo Sparreboom, dat er de komende jaren veel zaken op de gemeenten afkomen; ook in Delfzijl. “Het verkiezingsprogramma is een belangrijk instrument om richting te geven aan de voor Delfzijl te maken keuzes.

Sparreboom vertelt het erg belangrijk te vinden dat de deelnemers aan de avond zelf de voor hun belangrijke thema’s aandragen. Het zou ons niet verbazen dat we praten over zaken als de sociale voorzieningen, de zorg, de jeugdzorg en de wet maatschappelijke ondersteuning. allemaal zaken waarin de gemeente de komende tijd een veel grotere taak krijgt. Maar we denken dat het ook wel zou kunnen gaan over het stimuleren van ondernemerschap, burgerparticipatie, de woningmarkt en de leefbaarheid van de woonomgeving, om nog maar eens een paar onderwerpen te noemen”. “Daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om het indienen van verlanglijstjes. we zijn vooral benieuwd welke keuzes de inwoners van de gemeente willen maken om zo effectief en rechtvaardig mogelijk met het schaarse geld om te gaan. er zullen prioriteiten moeten worden gesteld. We zullen de deelnemers dan ook een aantal stellingen voorleggen”.

De organisatie heeft Meindert Schollema, burgemeester van Pekela, bereid gevonden om de avond in goede banen te leiden. hij staat volgens beide pvda’ers bekend als een betrokken en benaderbaar bestuurder en inspirerend gesprekleider. Franz Lenselink vertelt dat het niet de bedoeling is om het bij deze ene avond te laten. “Afhankelijk van de inbreng WILLEN we er een vervolg aan geven en het uiteindelijke resultaat zullen we uiteraard ook naar de deelnemers terugkoppelen. Natuurlijk blijven onze Sociaal-Democratische uitgangspunten de leidraad en het laatste woord over het verkiezingsprogramma is aan onze ledenvergadering”.

De bijeenkomst is op woensdag 15 mei a.s. In “De Molenberg” in Delfzijl en begint om 19.30 uur. Het is niet beslist nodig, maar de organisatie zou het wel prettig vinden als belangstellenden zich van tevoren even aanmelden. Dat kan telefonisch op 0644142424 of per email: [email protected]. De koffie staat klaar en Sparreboom en Lenselink hopen op veel belangstelling en positieve bijdragen aan de inwonersavond.