Door op 3 januari 2014

Demonstratie voor werkgelegenheid

20140103 demonstratie werkgelegenheid aldel 3

Op 3 januari stond het Molenbergplein vol met meer dan 2000 inwoners van Delfzijl die de medewerkers van de Aldel willen steunen. Medewerkers van de Aldel die ’s morgens hun ontslagbrief op de deurmat hebben gekregen na jaren van onzekerheid.

20140103 demonstratie werkgelegenheid aldel 2

PvdA bestuurders van de provincie en van de gemeente Delfzijl en onze tweede kamerleden Tjeerd van Dekken en Henk Nijboer hebben de afgelopen tijd alles op alles gezet om minister Kamp zover te krijgen dat hij maatregelen zou nemen om de Aldel open te houden.

Ondertussen doet de keiharde Amerikaanse eigenaar Gary Klesch niks om Aldel open te houden. Hij lijkt er meer op uit om, zoals hij eerder deed bij Daf, bij Fokker en onlangs, bij Zalco, de aluminium fabriek in Zeeland, geld te trekken uit een faillissement, ten koste van de werkgelegenheid van honderden mensen.

 

De meer dan 2000 aanwezigen deden ook een beroep op minister Henk Kamp om te zorgen voor nieuwe economische kansen en werk voor dit gebied. We zijn het zat om de flappentap van de Randstad te zijn!

Burgemeester Emme Groot kreeg dan ook terecht applaus toen hij zei dat we na de scheuren in de muren niet ook nog werkeloos willen worden. De regering moet de aanbevelingen van de commissie Meijer opvolgen, tenminste 50 miljoen euro per jaar zijn nodig om nieuwe kansen te creëren. Een nieuw industriebeleid voor ons gebied.

 

De PvdA wil werk, werk, werk!  Duurzaam werk!

20140103 demonstratie werkgelegenheid aldel 1

(Leo Sparreboom, fractievoorzitter)