21 januari 2014

Openbare bijeenkomst PvdA over werkgelegenheid.

pvda roos partijvandearbeid

DELFZIJL

Het was bedoeld als start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. , maar de actualiteit heeft de Partij van de Arbeid Delfzijl doen besluiten om de openbare bijeenkomst van 24 januari a.s. in het teken te laten staan van het thema werkgelegenheid.

Er is veel aan de hand in Noord Oost Groningen. Krimp, onveiligheid en ernstige schade als gevolg van aardgaswinning en als klap op de vuurpijl het faillissement van ALDEL Delfzijl, met als gevolg het verlies van vele honderden arbeidsplaatsen en een onzekere toekomst voor even zo veel  gezinnen in de regio. De strijd om ALDEL is nog. Niet helemaal verloren, maar het is uiterst slecht gesteld met de werkgelegenheid in Noord Oost Groningen. Ook andere bedrijven hebben het moeilijk. De PvdA Delfzijl wil een Plan voor de Arbeid voor de regio. Dat lukt niet door elkaar de tent uit te vechten. Alleen schouder aan schouder kunnen we volgens de PvdA de problemen te lijf. Het kabinet is er volgens de PvdA toe verplicht om hierbij de regio de helpende hand toe te reiken. Daarover wil de partij in gesprek.
Speciale gasten op deze avond zijn het Groninger Tweede Kamerlid en woordvoerder financiën, Henk Nijboer en PvdA gedeputeerde Yvon van Mastrigt, die onder andere Economische Zaken en arbeidsmarkt in haar portefeuille heeft.
Het slotakkoord van de avond is voor de PvdA lijsttrekkers van Delfzijl, Appingedam en Loppersum, respectievelijk Leo Sparreboom, Piet Manning en Bé Schollema.
De presentatie is in vertrouwde handen van Meindert Schollema, burgemeester van Pekela.
De bijeenkomst is openbaar, dus lid of geen lid, iedereen is welkom.
Datum: vrijdag 24 januari a.s.
Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Plaats: De Molenberg Delfzijl.